La Generalitat de Catalunya menysprea la UNESCO

El text de l’Avantprojecte de Llei de simplificació, d’agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l’activitat econòmica, coneguda com a Llei Òmnibus (Llei OmniAbús), presentat per la Generalitat de Catalunya, menysprea obertament vàries de les definicions consensuades per la UNESCO a l’hora de descriure actors i activitats socials i culturals.

Segons l’Avantprojecte, un artista és “la persona física que exerceix una activitat ECONÒMICA de creació artística o cultural.” (p. 95).

Segons la UNESCO, “un artista és qualsevol persona qui crea, dona expressió artística o recrea obres d’art, i qui considera la seva creació artística una part essencial de la seva vida; qui contribueix d’aquesta forma al desenvolupament de l’art i la cultura; qui és o demana ser reconegut com a artista, estigui o no vinculat per relacions LABORALS o d’associació”.

A més, a la declaració final de la UNESCO, es pot llegir la següent recomanació: “to make it possible for artists to enjoy the esteem necessary for the full development of their work and provide the ECONOMIC SAFEGUARDS to which artists are entitled as people actively engaged in cultural work”.

Recordem també la Declaració sobre la Cultura de la UNESCO de 1982 (Mèxic): “La cultura da al hombre la capacidad de reflexionar sobre sí mismo. Es ella la que hace de nosotros seres específicamente humanos, racionales, críticos y éticamente comprometidos. A través de ella discernimos los valores y efectuamos opciones. A través de ella el hombre se expresa, toma conciencia de sí mismo, se reconoce como un proyecto inacabado, pone en cuestión sus propias realizaciones, busca incansablemente nuevas significaciones, y crea obras que lo trascienden.”

En fí, un exemple més de les hipocresies en les que estan instal.lades els polítics impulsors de l’Avantprojecte, perque bé que hi han anat a perdre el cul perque els castellers siguin declarats patrimoni cultural de la humanitat per part de la UNESCO.

Una idea insinuada per barcelonacultureblog

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Helarte como política y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a La Generalitat de Catalunya menysprea la UNESCO

  1. Pingback: Jorge Luis Marzo en Plaza Cataluña y enlaces « DemoCulturaLeón

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s