Campanya “Per un concurs públic a la direcció del CCCB i de la Virreina”

S’ha encetat una campanya per a recollir signatures a fí de demanar concursos públics i oberts a les direccions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i de La Virreina-Centre de la Imatge, de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB).

Podeu signar al blog de la campanya: http://peraunconcurspublic.wordpress.com/

Presentació extreta del blog:

Després d’uns anys en que semblava que finalment la gran majoria d’institucions culturals públiques catalanes havien adoptat el concurs professional com a principal procediment per a la designació de les places de direcció, ara tot indica que s’està produint un greu retrocés en l’aplicació d’aquesta fòrmula, que sense ser perfecta, garanteix molt millor la transparència, pluralitat i qualitat d’aquests processos de designació. A institucions notables de Barcelona, com ara el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) o La Virreina-Centre de la Imatge, aquests processos s’estan duent a terme amb força secretisme, amb nomenaments a dit que no fan més que enterbolir la necessària independència i autonomia dels projectes conceptuals i de gestió de qualsevol institució cultural pública.

Per tot això, encetem aquí una campanya pública per tal de demanar a aquestes dues institucions que adoptin el concurs públic i obert a fí de designar la persona o persones que finalment s’en facin càrrec de la direcció.

Aquesta campanya consta de les següents fases:

1- Fer arribar les cartes als seus destinataris: Im. Sr. Jaume Ciurana i Llevadot, President del Consell d’Administració de l’ICUB; i Excm. Sr. Salvador Esteve i Figueras, President de la Diputació de Barcelona i del Consell General del CCCB.

2- Convidar totes aquelles persones que estiguin d’acord amb la convocatòria d’un concurs públic per a cobrir les places de direcció d’aquests centres, a adherir-se a aquesta demanda, signant les cartes que es presenten en aquest blog.

3- La data límit per a adherir-s’hi és el 15 de novembre de 2011. Un cop tancat el termini, les dues cartes seran novament enviades als seus destinataris, tot incorporant els noms de les persones adherides.

http://peraunconcurspublic.wordpress.com/

POSDATA: Segurament degut a aquesta campanya encetada, el dia 11 de novembre l’ICUB corria a fer públic el nomenament oficial de Llucià Homs com a director de la Virreina, sense haver procedit a cap concurs i amb la més que clara voluntat de transmetre el missatge de que això del concurs “ens ho passem pel forro”. És veritablement vergonyós.

LLISTA DE SIGNATURES D’ADHESIÓ A LA CAMPANYA A DIA 16 DE NOVEMBRE DE 2011:

carta CCCB amb signatures
carta ICUB amb signatures

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Imaginación y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Campanya “Per un concurs públic a la direcció del CCCB i de la Virreina”

  1. Pingback: Campanya “Per un concurs públic a la direcció del CCCB i de la Virreina” | associació d'artistes visuals de catalunya

  2. absolutely!…

    de hecho humildemente propongo acabar no solo con el dedo…sino con ese horrible cargo de “director”..o “junta directiva”…o nada parecido…ese cargo y su sueldazo es una carga!…y susbstituirlo por algo más parecido a una red de proyectos…!

    buena idea jorge!

    abu ali

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s